Βιογραφικό

 

Μαρία Βούλγαρη

ΜSc, BSc(Hons), ANutr


Κλινικός  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Μαρία ΒούλγαρηΗ Μαρία Βούλγαρη γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1981. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Surrey (University of Surrey, UK) της Μεγάλης Βρετανίας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας απο όπου και αποφοίτησε το 2004.


Στα πλαίσια των σπουδών της εκπαιδεύτηκε ως Διαιτολόγος/Διατροφολόγος στο Γενικό Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αθηνων. Στο διάστημα αυτό, υπήρξε υπεύθυνη οργάνωσης και συντονισμού προγράμματος προαγωγής της υγείας με θέμα «Κάπνισμα και Διατροφή-διακοπή του καπνίσματος και διατροφική υποστήριξη» (2002-2003).


Επίσης φοίτησε στη Διεθνή Ακαδημία Υγείας και Έρευνας του Brookwood και εκπαιδεύτηκε στην κλινική έρευνα (Certificate in Basic Clinical Research and GCP Competence - Brookwood International Academy of Healthcare Research, May 2004, University of Surrey).


Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές  στο Πανεπιστήμιο του Μπίρμιγχαμ (The University of Birmingham, UK) της Μεγάλης Βρετανίας  όπου εξειδικεύτηκε με Master of Science στην Ασφάλεια Τροφίμων, Υγιεινή και Διοίκηση. Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής της ειδίκευσης εκπαιδεύτηκε στη Βρετανική και Διεθνή Νομοθεσία τροφίμων (2004-2006).


Eίχε τη δυνατότητα να εργαστεί σε γνωστές εταιρείες του Λονδίνου που αναπτύσσονταν σε ποικίλους τομείς δράσης, διευρύνοντας τις γνώσεις και την επαγγελματική της εμπειρία.


Εργάσθηκε ως Διεθνής Σύμβουλος Νομοθεσίας Τροφίμων και Ποτών στην εταιρεία Leatherhead Food International και ως Διοικητικό Στέλεχος Νομοθεσίας Τροφίμων και Ποτών στην εταιρεία Finlays Extracts Ltd με έδρα το Λονδίνο.


Έχει συντάξει διάφορα ενημερωτικά δελτία/newsletters σχετικά με  τις νομοθεσίες τροφίμων και ποτών. Ένα από αυτά έχει δημοσιευθεί στο Ενημερωτικό δελτίο υγείας στην ιστοσελίδα της εταιρείας Finlays Extracts Ltd. Ο τίτλος της δημοσίευσης είναι:


“Natural Versus Organic”- Regulatory issues, published in Finlay’s Health Newsletter website http://www.finlayshealthnews.net/


Σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών εργάσθηκε στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα Αττικής ως Διατολόγος-Διατοτροφολόγος σε περαστικα διαβήτη και καρκίνου.


Έχει εργασθεί επίσης στη Λισαβώνα-Πορτογαλίας ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στο αθλητικό κέντρο PW Portela Wellness, Lisboa. Στο διάστημα αυτό έδωσε ομιλία με θέμα «Διακοπή του καπνίσματος και διατροφική υποστήριξη-Τρόφιμα που βοηθούν στη διακοπή του καπνίσματος»

Στο πάνελ της ομιλίας συμμετείχε από το χώρο της φυσικής αγωγής, ο Professor Humberto Tomaz. Η σημασία της άσκησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή στην βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος κατα τη διακοπή του καπνίσματος συζητήθηκαν αναλυτικά από τον Κ. Tomaz.


Γνωρίζει άριστα την Αγγλική και Πορτογαλική γλώσσα και σε προχωρημένο επίπεδο την Ισπανική.


Έχει παρακολούθησει σεμινάρια, forums συζητήσεων  και συνέδρια σχετικά με τη διατροφή και τις ευρωπαικές νομοθεσίες τροφίμων.

 

Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

 • Forum Διατροφής 2009, Επίκεντρο Ομιλιών
 • «Διαβήτης: Διατροφικές Προσεγγίσεις για την διαχείριση και μείωση των  κινδύνων»
  «’Ερευνα:Τρόφιμα και αίσθημα κορεσμού»
  «’Ερευνα: Γλυκαιμικός δείκτης»
  «Παρουσίαση Tροφίμων, Διαθρεπτική Επισήμανση, Διαθρεπτικοί Ισυχρισμοί: επικαιρότητα »
  «Επιστημονική τεκμηρίωση σχετικά  με τους  Διαθρεπτικούς  Ισυχρισμούς  στις ετικέτες τροφίμων»
  (Ιουνιος 2009, Leatherhead Food International, Λονδίνο)


 • 18ο  Ετήσιο Ευρωπαικό Συνέδριο - Νομοθεσίες Τροφίμων με κεντρικό θέμα:
 • «Κανόνες Επισήμανσης -Παρουσίαση Tροφίμων, Διαθρεπτική Επισήμανση, Διαθρεπτικοί Ισυχρισμοί»
  (Απρίλης 2009, Βρυξέλλες)


 • «Τα πάντα Ευρωπαικά-‘Ενας ολοκληρωμένος Ευρωπαϊκός Οδηγός σχετικά   με τη Νομοθεσία Τροφίμων»
 • (Aπρίλης  2008, Leatherhead Food International, Λονδίνο)


 • Forum Διατροφής 2008, Επίκεντρο Ομιλιών
 • «Γλυκαιμικός  δείκτης : πρόσφατες έρευνες  και μελλοντικές κατευθύνσεις»
  «Υγιές βάρος-βιομηχανία τροφίμων»
  «Πολυφαινόλες: πηγές τροφίμων και οφέλη για την υγεία»
  «Προιόντα ολικής αλέσεως»
  «Κορεσμός : μια νέα στρατηγική για τη διαχείριση βάρους»
  (Ιούνιος 2008, Leatherhead Food International, Λονδίνο)


 • Δίαιτα και Καρκίνος -Παγκόσμια ‘Ερευνα
 • (Φλεβάρης 2008, SENSE, Λονδίνο)


 • Τσάι και υγεία-επιστημονικές έρευνες
 • (Γενάρης 2008, Finlay Extracts Ltd, Λονδίνο)


Η Μαρία Βούλγαρη είναι εγγεγραμένη Διατροφολόγος/ Registered Nutritionist - ANutr, του Βρετανικού Συλλόγου Διατροφολόγων (Nutrition Society, UK) από το 2007.

H Συμβουλή του διαιτολόγου